01:30 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
153 0 0

Trei tineri care au consumat narcotice au jefuit un om într-o pădure din Capitală. Riscă ani grei de pușcărie.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Trei tineri cu vârstele cuprinse între 18 și 21 ani, locuitori ai Capitalei, au fost reținuți de oamenii legii pentru că au comis un jaf, sub influența substanțelor psihotrope.

Polițiștii au fost alertați că în pădurea de la intersecția străzilor Studenților cu Florilor un tânăr a fost agresat fizic și în mod brutal a fost jefuit. Un echipaj al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă și grupa operativă s-au deplasat imediat la locul faptei pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Polițiștii au fost întâmpinați de victimă, un tânăr de 29 ani. Acesta le-a spus oamenilor legii că a fost agresat de trei indivizi care, aplicându-i lovituri pe suprafața corpului, i-au furat geanta în care se aflau actele de identitate, 7 000 euro și alte bunuri materiale. Ulterior cei trei au fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat victimei constituie 138 200 de lei.

Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri de investigație, în rezultatul cărora s-a stabilit că victima îl cunoștea pe unul dintre agresori și că pe parcursul nopții aceștia au consumat băuturi alcoolice într-un local de pe strada Studenților. Ulterior unul dintre ei, sub pretextul de a consuma droguri a propus să meargă în pădurea de pe strada Florilor, unde au bătut și jefuit victima.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, indivizii au fost reținuți și escortați la Inspectoratul de Poliție pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale, tinerii și-au recunoscut vinovăția, comunicând că cunoșteau că victima are asupra sa o sumă impunătoare de bani și că în momentul comiterii infracțiunii erau sub influența substanțelor psihotrope și a băuturilor alcoolice.

Tinerii au fost plasați în arest pentru 72 de ore și sunt cercetați pentru jaf. Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.

Tematic

Poliția le-a stricat distracția: Un grup de traficanți de droguri, reținuți - Video
Tagurile:
padure, drogați


Știrile Zilei