00:43 18 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
11410

Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova s-au întrunit în ședință pentru a examina legalitatea privatizării ”Air Moldova”.

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova s-au întrunit în ședință. În cadrul acesteia a fost audiat raportul auditului conformității procesului de privatizare a companiei ”Air Moldova”. Potrivit experților Curții de Conturi, „Air Moldova” avea în luna octombrie datorii de 5,9 milioane de lei la bugetul de stat. Proprietarii companiei aeriene nu au fost prezenți la ședință. Aceștia ar fi acceptat, timp de un an să fie efectuate mai multe plăți în avans pentru diferite bunuri și servicii. Suma depășește șapte milioane de lei.  

După privatizarea companiei ”Air Moldova” au fost anulate 17 curse de zbor. Unele doar în perioada estivală, iar altele definitiv pentru că nu ar fi fost profitabile. 

La fel, s-a constatat că investitorii au promis să cumpere două avioane, dar în martie 2019 a fost contractată o singură aeronavă, printr-un „contract dry lease”.  Asta înseamnă că avionul a fost luat în chirie de la altă companie.

Anul trecut compania „Air Moldova” a fost privatizată cu 50 de milioane de lei. Noul proprietar este Civil Aviation Group SRL, formată dintr-un grup de investitori printre care și compania românească Blue Air. În luna septembrie, procurorii anunțau că s-a aplicat sechestru pe capitalul statutar al companiei „Air Moldova”, fiind pus arest pe bunuri în valoare de 301,6 milioane de lei. Sechestrul a fost aplicat în cadrul unui dosar penal inițiat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea companiei „Air Moldova”.

Tematic

Air Moldova are un nou beneficiar? Ce spune Procuratura Anticorupție
Tagurile:
proprietar, datorii, AIR Moldova


Știrile Zilei