16:20 28 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.49
  • USD17.68
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
209 0 0

Femei din toată țara și-au împărtășit experiența și au încercat să găsească soluții pentru provocările din activitatea antreprenorială pe care o dezvoltă.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Peste 350 de femei au participat astăzi la Forumul Anual al Femeilor din Moldova. Probabil cel mai așteptat forum al anului, despre femei, pentru femei și cu femei, a ajuns la cea de-a cincea ediție.

Forumul anual al femeilor din Moldova
© Photo : Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întrepriderilor Mici și Mijlocii
Forumul anual al femeilor din Moldova

Genericul, „FEMEI pentru FEMEI” este unul sugestiv și scoate în evidență rolul asocierii femeilor, precum și identificarea soluțiilor pentru provocările de care au parte acestea în activitatea antreprenorială.

Maia Profire este una din femeile care a renunțat la munca de birou și a ales să-și transforme pasiunea în afacere. Pasionată de pictură, Maia a început să acorde mai mult timp tricotajelor, în special în perioada concediului de maternitate. A reușit să-l impresioneze pe soțul ei, care i-a și sugerat să inițieze o afacere.

A obținut un grant în cadrul programului „Femei în afaceri” al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a procurat utilajul, a creat o pagină web, iar de mai bine de jumătate de an, tricotajele sale fac furori pe rețelele de socializare, dar și în showroom-ul pe care l-a deschis.

Maia este mulțumită și fericită că a dat importanță pasiunii sale din copilărie, iar datorită afaceri pe care o are, alte patru persoane și-au găsit un loc de muncă.

„Înființarea atelierului mi-a permis să creez patru locuri de muncă, iar eu mă ocup de gestionarea afacerii, de design și broderii. Soțul a fost cel a care a crezut în potențialul meu, iar acum clienții sunt cei care cred în produsul nostru”, a declarat Maia pentru Sputnik Moldova.

Maia ne-a mai spus că evenimentul de astăzi, organizat de Platforma Națională a Femeilor (PNFM) în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) este o oportunitate excelentă pentru femeile antreprenoare de a-și lărgi viziunile asupra unei afaceri.

Alături de cele peste 350 de femei a fost și premierul Ion Chicu. Acesta a declarat că progresul economic și social al unei țări merge mână în mână cu dezvoltarea ocupării forței de muncă de către femei.

Forumul anual al femeilor din Moldova
© Photo : Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întrepriderilor Mici și Mijlocii
Forumul anual al femeilor din Moldova

„Guvernul Republicii Moldova este în permanentă căutare a soluțiilor pentru implicarea cât mai activă a femeilor în viața socială și economică. În acest sens, au fost operate mai multe modificări în legislația Republicii Moldova, fiind completate cu priorități noi legate de dezvoltarea antreprenorialului feminin și crearea unui mediu favorabil de afaceri și social”, a declarat Chicu.

Directorul general ODIMM și președinte al PNFM, Iulia Costin, a menționat că are un respect deosebit pentru femeile care și-au luat responsabilitatea de a merge în pas cu concurența și provocările timpului.

„Continuăm să rămânem împreună pentru că ne dorim să construim în fiecare zi o lume în care femeile au curajul să iasă în față și întâlnirea de astăzi este simbolul ambiției noastre”, a subliniat Iulia Costin.

Forumul Anual al Femeilor din Moldova constituie cea mai mare platformă de socializare și de susținere dedicată femeilor din Moldova, având drept scop facilitarea schimbului de experiențe și bunelor practici.

Tematic

Vă simțiți mai liber de la schimbarea guvernării? Răspunsul halucinant al unui antreprenor
Tineri antreprenori din Moldova au luat credite cu dobânzi reduse: Și tu ai o șansă
Tagurile:
Afaceri, afacerea ta, Femei, Forum


Știrile Zilei