09:15 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
206 0 0

Poliția a sărbătorit astăzi 29 de ani de la fondare. Cu acest prilej, Ministerul de Interne a organizat depuneri de flori, iar polițiștii care s-au remarcat pe parcursul ultimului an au primit diplome și medalii.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Poliția Republicii Moldova și-a sărbătorit miercuri, 18 decembrie, cea de-a 29-a aniversare.

În dimineața zilei, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a avut loc o depunere de flori la plăcile comemorative și monumentul polițiștilor căzuți la datorie, apoi la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la monumentul „Maica îndurerată” și la mormintele polițiștilor decedați.

La sediul MAI a fost organizat ulterior un eveniment pentru efectivul Aparatului central și al subdiviziunilor, în cadrul căruia angajații au primit diplome și mențiuni.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, le-a mulțumit polițiștilor pentru „dedicație, profesionalism și pentru curajul de care dau dovadă zilnic”.

„Dragi colegi polițiști, am crescut în rândurile voastre și tot ce înseamnă viață de polițist nu îmi este străin, iar legătura pe care o am cu această profesie este una de suflet și pe toată viața. (…) În calitatea mea de ministru, am să fac tot ce-mi stă în puteri ca să realizăm împreună lucruri frumoase și trainice în timp”, a mai spus Pavel Voicu.  

În mesajul său de felicitare, șeful Inspectoratului General al Poliției, Vadim Cojocaru, spune că „a fi polițist nu presupune doar a purta uniformă și a te afla la serviciu 8 ore pe zi”, dar înseamnă „a fi în misiune 24 de ore din 24”.

Echipa Poliției de Frontieră și-a felicitat colegii din toate subdiviziunile printr-un mesaj video, dorindu-le „sănătate, familii fericite, mult curaj și rezultate faimoase în îndeplinirea sarcinilor principale”.

„În continuare, să contribuim împreună la formarea unui stat de drept și să garantăm siguranță și liniște cetățeanului Republicii Moldova”, îndeamnă polițiștii de Frontieră.

În subdiviziunile Poliției Republicii Moldova activează aproximativ 10 mii de angajați. Ministerul Afacerilor Interne are în total aproximativ 20 de mii de salariați.

Tematic

Pavel Voicu face dezvăluiri: Care sunt prioritățile Ministerului Afacerilor Interne
Salariile polițiștilor – majorate cu 10 la sută din 2020, anunțul lui Voicu
Tagurile:
Felicitări, diplome, medalii, Poliția


Știrile Zilei