10:49 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
212 0 0

În raioane din nordul și centrul Republicii Moldova au căzut precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în ultimele două zile.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Stratul de zăpadă este subțire, dar oamenii se bucură că au, totuși, parte de un decor alb de Nașterea Domnului, sărbătorită de cei mai mulți moldoveni pe 7 ianuarie.  

Și în satul Sturzeni, din raionul Râșcani, colindătorii vor merge diseară pe zăpadă pentru a le vesti gospodarilor vestea nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.  

Ninsori slabe pe întreg teritoriul Republicii Moldova sunt anunțate de meteorologi și pentru luni, 6 ianuarie. Maximele termice ale zilei vor fi însă pozitive – de până la +2..+4 grade Celsius.

În noaptea spre 7 ianuarie va fi destul de frig: mercurul termometrelor va coborî până la minus 10 grade în nord și până la minus 8 grade în sud.

Marți, când moldovenii sărbătoresc Nașterea Domnului Iisus Hristos pe stil vechi, va fi cu vreo două grade mai frig decât luni. Maximele termice ale aerului vor atinge „zero” grade în nord, +1 grad în centru și +2 grade Celsius în sud. Precipitații nu se prevăd.

Tematic

Surprizele vremii în Ajunul Crăciunului pe vechi: Prognoza meteo pentru 7 zile
Ce produse au apărut în magazinele din Chișinău în preajma Crăciunului – Video
S-a schimbat vremea: Cum se circulă pe drumurile din țară la această oră - Foto
Tagurile:
Crăciun, Moldova, zăpadă


Știrile Zilei