19:26 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Chișinău (257)
46610

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban anunță pentru 2020 schimbări radicale în Capitală - iată ce urmează să se întâmple în anul curent.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicație și a Direcției generale locativ-comunale și amenajare au prezentat amănunțit planurile de activitate pentru anul 2020. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban.

”Pe parcursul anului curent urmează să fie inițiate reparații capitale pe mai multe străzi cum ar fi: Ion Creangă, 31 August și Tighina. Lucrări de proiectare vor fi făcute pentru străzile Mesager, Transnistria, Bucovinei, Industrială și Bâcului. Tot în anul acesta urmează să fie reparat podul din strada Mihai Viteazul și modernizate mai multe intersecții din capitală”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a subliniat că pe parcursul anului, vor fi organizate licitații pentru asamblarea și procurarea troleibuzelor și autobuzelor și va fi implementat proiectul ”Sistemul de taxare electronică în transportul public”.

În același timp, vor fi realizate proiecte de întreținere și reparație a fondului de locuințe, salubrizarea teritoriului, întreținerea stațiilor pentru transportul public, reparația capitală a clădirilor, renovarea și modernizarea ascensoarelor, întreținerea spațiilor verzi, amenajarea și construirea terenurilor de joacă pentru copii și cele destinate sportului. La fel, vor fi efectuate lucrări de construire a stației de prelucrare a levigatului la poligonul Țânțăreni.

Primarul Capitalei a cerut să dea dovadă de maximă responsabilitate din parte conducerii direcțiilor, astfel încât toate licitațiile să aibă loc în termen și să se țină cont și de opinia locuitorilor capitalei în cazul în care vor exista plângeri în adresa instituției.

Тема:
Viața în Chișinău (257)

Tematic

Rezultatul vizitelor lui Ion Ceban: 80 de milioane de lei și tehnică. Iar de la turci...
Ion Ceban, mesaj dur pentru cei care construiesc ilegal în Capitală
Tagurile:
anunt important, 2020, schimbari radicale, Ion Ceban


Știrile Zilei