18:53 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
190130

Unii locuitori, sau chiar vizitatori ai capitalei, s-ar putea alege cu amenzi usturătoare din partea municipalității.

CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Persoanele care vor fi depistate că fac dezordine în Chișinău vor fi amendate.

Despre aceasta a anunțat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei. Acesta s-a arătat dezamăgit de modul în care chișinăuienii păstrează curățenia în oraș, dar și cum își îndeplinesc obligațiunea responsabilii de direcții.

Primarul vrea ca persoanele care fac dezordine să fie amendate chiar și cu zece mii de lei.

„Dacă vreți să fie curat, atunci păstrați curățenia. Aș dori ca amenzile să fie de vreo 5 sau 10 mii de lei pentru dezordinea publică. Angajații responsabili fac curat de la 3-4 noapte și ce vedem a doua zi? Numai dezordine și țigări aruncate pe jos”, a declarat primarul.

Totodată, edilul-șef le-a amintit agenților economici că sunt obligați să facă ordine în perimetrul instituțiilor sau sediilor pe care le dețin. Ceban a spus că va merge prin curțile blocurilor și va discuta cu oamenii.

„În fiecare săptămână vom face controale în fiecare sector dar și la instituțiile dumneavoastră. Voi merge și eu dar și membrii cabinetului și consilierii municipali”, a mai spus Ion Ceban.

Aceste verificări vor fi periodice și inopinate. Șeful de la Primărie le-a sugerat responsabililor direcțiilor și pretorilor să iasă din birouri și să facă verificări.

Tematic

Schimbări radicale în 2020: Anunț important făcut de primarul Capitalei
Tagurile:
insalubritate, Regia „Autosalubritate", Amenzi, amenzi mai dure


Știrile Zilei