02:48 29 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
238 0 0

Locuitorii și oaspeții Capitalei, care vor arunca gunoiul la întâmplare, ar putea plăti amenzi de până la 10 mii de lei. Propunerea a venit din partea primarului Chișinăului, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a propus în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei să fie înăsprite amenzile pentru cei care aruncă deșeurile în stradă și în parcuri.

”Amenzile trebuie să fie usturătoare. Nu putem face curat la nesfârșit, iar peste o zi să vină cineva şi să arunce gunoi la nimereală, chiar dacă sunt coșuri de gunoi instalate. (...) Vrem să fie ordine în Capitală, trebuie să păstrăm curățenia”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. 

Primarul a propus ca amenzile pentru astfel de încălcări să varieze între 5.000 și 10.000 de lei. Astfel, acestea ar putea depăși salariul mediu pe economie, care va atinge în acest an 7.953 de lei, potrivit estimărilor Guvernului.

Ion Ceban i-a cerut viceprimarului Ilie Ceban să analizeze legislația pentru a stabili modul în care pot fi operate aceste modificări. 

În prezent, Codul Contravențional prevede amenzi care variază între 250 și 500 de lei pentru aruncarea gunoiului la întâmplare. 

Tematic

Munți de gunoi și râuri care dispar: În unele raioane, oamenii au găsit soluția
Sarmalele, piftia și friptura - la tomberon: Câtă mâncare aruncă moldovenii la gunoi
Tagurile:
economie, salariu mediu, aruncat, gunoi, amenzi

Știrile Zilei