15:44 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
16810

Lupta împotriva construcțiilor ilegale din Chișinău continuă. Lucrările pe un nou șantier de acest gen au fost stopate.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Lucrările de la șantierul de construcție din sectorul Buiucani, strada Alba Iulia, 6/4 au fost oprite, anunță primarul general, Ion Ceban. Edilul-șef informează că gardul de protecție a șantierului va fi demontat astăzi.

„Voi face tot posibilul ca în municipiul Chișinău domeniul construcțiilor să fie dezvoltat fără încălcarea legii. Poziția mea rămâne fermă și neschimbată în legătură cu obrăznicia unor constructori de a acționa ilegal, fie că încalcă deciziile autorităților, fie că nu țin cont de regulile existente și deja stabilite”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul mai spune că această construcție a început încă în anul 2012 şi tot atunci a început litigiul între antreprenor şi locatarii blocurilor din preajmă.

Ulterior, în martie 2017, Primăria municipiului Chişinău, a emis autorizaţie de construcţie pentru edificarea unui bloc de locuințe cu 10 niveluri. Lucrările au fost sistate în martie 2019. Mai târziu, pe 4 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiţie a anulat actele emise de primărie. Ulterior, Pretura sectorului Buiucani a emis prescripţia prin care a solicitat demontarea benevolă şi necondiţionată a gardului şi eliberarea terenului municipal.

Chiar și așa, agentul economic nu s-a conformat, astfel că a fost emisă dispoziţia de demontare a gardului de protecţie. Împrejmuirea va securiza strict perimetrul gropii de fundaţie.

Tematic

Statul vrea disciplină în domeniul urbanisticii și calitate în construcții: Detalii
Ce se va întâmpla cu construcții ilegale în Chișinău: Au fost sesizate CNA și Procuratură
Fără construcții ilegale în Chișinău: Decizia primarului general
Tagurile:
ilegalități în domeniul construcțiilor, ilegalități în construcții, construcție neautorizată, firmă de construcții, șantier de construcție


Știrile Zilei