18:23 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
23101

Prim-ministrul Ion Chicu a ieșit în fața unui grup de veterani ce a venit să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă difuzat de Direcția Comunicare și Protocol al Guvernul Republicii Moldova, premierul Ion Chicu i-a invitat pe liderii protestatarilor la o discuție în clădirea Executivului. Reprezentanții veteranilor au înaintat un set de cerințe social-economice.

Premierul Chicu i-a informat pe veterani despre resuscitarea Consiliului Național pentru Problemele Veteranilor de Război, conducerea căruia a fost preluată de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

Această platformă e menită să monitorizeze problemele și să colecteze propunerile referitoare la îmbunătățirea nivelului de viață al veteranilor, după care să elaboreze și promoveze soluții la nivel de guvern.

În cadrul ședinței, s-a convenit că pe data de 24 ianuarie va avea loc ședința Consiliului Național cu participarea prim-ministrului și a reprezentanților veteranilor în cadrul căreia va fi definitivat un mecanism eficient de comunicare și conlucrare, astfel încât solicitările să fie satisfăcute în măsura posibilităților. 

Tagurile:
proteste, Veterani, Ion Chicu, premier


Știrile Zilei