10:44 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
69820

Margarita Țvic nu mai este printre noi. Un om deosebit, neordinar, luminos, o legendă a jurnalisticii noastre. Această veste tristă s-a răspândit din gură în gură, iar cei care o află sunt cuprinși de o adâncă tristețe.

Pe Margarita Borisovna o iubeau toți și ea îi iubea pe toți. Cu ea erau prieteni mii de oameni și fiecăruia ea îi dăruia generos din dragostea sa, fără a pretinde ceva în schimb. Ea prima sărea în ajutor celor care ajungeau la nevoie și când aveau nevoie. Ea știa să-l identifice pe cel care avea o problemă, căruia îi era rău, care avea nevoie de susținere, de compătimire, de un cuvânt bun.

Avea o capacitate extraordinară de a înțelege, de a-i auzi pe oameni și de a-i ierta – acesta era talentul Margaritei Borisovna. Talent care o umplea de puteri pe ea însăși. În cele mai grele, mai complicate situații ea nu pierdea credința în bine, în omenie, întotdeauna încerca să vadă în om cele mai bune calități ale lui. Și fiecare dintre cei care a avut norocul să-i fie prieten devenea mia bun, mai omenos, mai puternic.  

Маргарита Борисовна Цвик
© Photo : Konstantionova Maria
Цвик Рита Борисовна

Ea a avut o viață bogată în evenimente. Aveai impresia că pe ea o cunoșteau toți și ea îi cunoștea pe toți: jurnaliști, artiști, politicieni, oamenii de stat și activiști civici, nu doar din țara noastră, dar chiar și de pe alte continente. 

Corpul neînsuflețit al Margaritei Țvic va fi depus în biserica Mânăstirii Ciuflea din Chișinău (Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron), iar cei care doresc să-și ia rămas bun de la decedată pot să facă acest lucru din 20 ianuarie, ora 16:00, până în data de 21 ianuarie, ora 11:00. Adresa: Chișinău, strada Ciuflea 12.  

Tagurile:
a trecut la Domnul, trecut, Margarita Țvic, Rita Țvic


Știrile Zilei