09:07 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
200 0 0

În Chișinău a fost relansată astăzi linia de troleibuz nr.16 „Str. Uzinelor - str. 31 August 1989”, care face legătura între sectoarele Ciocana și Centru. La dispoziția călătorilor au fost puse 4 troleibuze noi, cu propulsie autonomă.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Linia de troleibuz nr. 16, care face legătura între strada Uzinelor, din Sectorul Ciocana al orașului Chișinău, și strada 31 August 1989, din Sectorul Centru, a fost relansată miercuri, 22 ianuarie. 

Pe linia 16 vor circula 4 troleibuze noi cu propulsie autonomă, la un interval de 20-25 de minute în orele de vârf și cu timpul de rotație tur - retur de aproximativ 90 de minute, au anunțat Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) și Primăria Chișinău.

Linia de troleibuz nr. 16 este redeschisă pentru a îmbunătăți asigurarea cu transport a călătorilor din regiunea străzilor Maria Drăgan, Voluntarilor și Uzinelor, din Sectorul Ciocana, potrivit Primăriei.

troleibuz nr.16
troleibuz nr.16

Cele 4 troleibuze au fost asamblate la sfârșitul anului 2019, în cadrul Atelierului Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău". Unitățile de transport sunt dotate cu baterii de nouă generație și vor avea o autonomie de 30 de kilometri. Troleibuzele dispun de sisteme de aer condiționat, 6 camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători la fiecare set de scaune, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele în scaun rulant.

Primarul Chișinăului a explicat pe Facebook de ce a refuzat să participe astăzi la evenimentul de lansare pe linii a 5 troleibuze noi - 4 pe linia nr. 16 și unul pe linia nr.34 „Chișinău - Trușeni”. „Nu voi tăia panglici și nu voi da startul unor lucruri care sunt normal să se întâmple într-un proces amplu de dezvoltare”, a scris Ion Ceban.

Primarul a dat asigurări că Parcul de autobuze și troleibuze va fi suplinit cu noi unități de transport pentru deservirea călătorilor. „Vom face tot posibilul să punem în circulație mai multe mijloace de transport, inclusiv în suburbii. Ne dorim ca, pentru a ajunge la destinație, cetățenii să nu meargă pe jos foarte mult”, a spus primarul Chișinăului, citat într-un comunicat de presă al Primăriei

Totodată, RTEC Chișinău anunță că, la solicitarea locuitorilor satului Trușeni, vor fi introduse unele ajustări în orarul de circulație al liniei nr. 34.

Linia de troleibuz nr. 16 va avea următorul itinerar pe direcția tur: str. 31 august 1989, str. Aleksandr Puşkin, str. Grigore Vieru, bd. Renaşterii Naţionale, str. Kiev, str. Alecu Russo, str. Meşterul Manole, str. Vadul  lui Vodă,  str. Maria Drăgan, str. Voluntarilor, str. Uzinelor - staţia terminus.

Retur: str. Uzinelor, str. Voluntarilor, str. Maria Drăgan, str. Vadul  lui Vodă,  str. Meşterul Manole, str. Alecu Russo, str. Kiev, bd. Renaşterii Naţionale, str. Grigore Vieru, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, str. 31 august 1989.

Tematic

Poliția precizează: În troleibuzul de pe linia 22 nu s-a tras cu arma – Detalii
Tagurile:
Chișinău, Troleibuz


Știrile Zilei