23:53 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
72010

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Victor Manole, oferă detalii cu privire la reformarea sistemului de supraveghere a traficului rutier din Moldova și spune cum ar putea fi responsabilizați șoferii moldoveni.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Victor Manole, a explicat în studioul Sputnik Moldova cum stau lucrurile în prezent în privința reformării sistemului de supraveghere video a traficului rutier din Republica Moldova.

Victor Manole consideră că acest sistem de supraveghere trebuie să fie extins la nivel național, iar reformarea lui urmează a fi realizată prin aplicarea sistemelor informaționale.

”Ne aflăm cu toții în secolul tehnologiilor informaționale și avem nevoie de tehnică mai nouă, de ultimă generație. Făcând o retrospectivă a accidentelor rutiere care s-au produs pe un traseu sau altul, după instalarea camerelor s-a redus semnificativ numărul de accidente. Acest lucru îi responsabilizează cumva pe conducătorii auto”, a precizat șeful INP.

Fiind întrebat dacă acest sistem va fi gestionat pe viitor de un agent economic privat, prin intermediul unui Parteneriat Public Privat, șeful INP a declarat că în prezent nu se poate pronunța încă asupra acestui aspect, dar ”cert este că INP vine cu recomandări, unde considerăm că este necesar să fie extins acest sistem, ca urmare a unor analize. Este vorba de extinderea la nivel național. Suntem în secolul informațional, iar tehnologiile informaționale vin în ajutorul Poliției”.

Potrivit lui Manole, sistemul de supraveghere a traficului rutier funcționează în proporție de sută la sută, atât în Capitală cât și în toate localitățile din țară unde a fost instalat. Precizăm că acest sistem este gestionat de Serviciul de Tehnologie a Informației.

Tematic

Incredibil: Vezi ce a surprins o cameră de supraveghere a traficului rutier – Foto
Pericol în trafic: Zeci de șoferi, prinși beți sau drogați la volan în doar trei zile
Tagurile:
șoferi, INP, reformare, supraveghere video


Știrile Zilei