21:14 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
130 0 0

Programul „Un doctor pentru tine”, inițiat de Guvernul Filip și suspendat de Guvernul Sandu, a fost relansat de Cabinetul de miniștri în frunte cu Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis un comunicat de presă, în care anunță că în 17 raioane din Republica Moldova vor ajunge în acest an echipe de medici pentru a presta servicii gratuite populației în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”.

Programul care a fost inițiat de Guvernul Filip și suspendat de Guvernul Sandu, a fost relansat de Guvernul Chicu. 

Din echipe vor face parte medici cardiologi, endocrinologi, oftalmologi și neurologi, stomatologi și radiologi. Oamenii vor primi consultații gratuite și vor putea efectua mamografie și screening pulmonar pentru a depista sau preveni tuberculoza și cancerul. 

Programul echipelor de medici care vor presta servicii medicale gratuite poate fi vizualizat aici>>>

În perioada 03- 28 februarie, în cadrul programului ”Un doctor pentru tine” vor fi prestate servicii medicale stomatologice pentru copiii din satele Chiperceni, Susleni, Berezlogi, Biești, Peresecina, Ghetlova, Ivancea, Seliște din raionul Orhei. Iar în perioada 4 - 21 februarie, locuitorii raioanelor Telenești și Criuleni vor putea efectua screening pulmonar. 

Tematic

Doctor moldovean, decorat de Vladimir Putin - Iată pentru ce merite
Doctor habilitat: 23 de maternități trebuie închise, pun în pericol viața femeilor
Tagurile:
gratuite, servicii medicale, medici, campania ”Un doctor pentru tine, program


Știrile Zilei