20:01 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (284)
30220

Uniunea Europeană anunță că în anul 2020 va fi lansat Programul ”Satul European”, care ar urma să contribuie la dezvoltarea localităților rurale din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Uniunea Europeană lansează în acest an programul de susținere a localităților rurale ”Satul European”. Anunțul a fost făcut de liderul PAS, Maia Sandu, de la Bruxelles, unde a mers pentru a le transmite oficialilor europeni mesajul că ”cetățenii Republicii Moldova trebuie sprijiniți”, indiferent de cine se află la guvernare.

”Sunt aici pentru a transmite mesajul că, indiferent de culoarea guvernării, cetățenii Republicii Moldova susțin în continuare parcursul european al Republicii Moldova și trebuie sprijiniți în eforturile lor. Vestea bună pe care am primit-o este că, deja în acest an, va fi lansat programul Satul European, care va finanța proiecte de dezvoltare în localitățile noastre, fără amestecul Guvernului”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ea a subliniat că reforma justiției și lupta împotriva corupției sunt condiții indispensabile pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și că UE ar trebui să insiste în continuare pe îndeplinirea de către guvernare a acestor angajamente.

Тема:
Viața în Moldova (284)

Tematic

Ce se va întâmpla cu școlile din sate: Răspunsul oferit de Ministerul Educației
Svetlana Lazăr: Turismul rural - "colacul salvator" pentru revitalizarea satelor noastre
Tagurile:
Moldova, UE, Maia Sandu, Satul European


Știrile Zilei