06:55 24 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.26
  • USD17.83
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a venit cu o reacție după ce în presă au apărut imagini cu o ambulanță care circula fără geam în timpul unei misiuni.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. O ambulanță a Punctului de Asistență Medicală Urgentă din Cuhureștii de Sus, raionul Florești, a fost surprinsă zilele trecută fără geam, iar imaginile au fost tirajate de unele surse media. 

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a explicat că autosanitara marca Sobol, folosită de obicei pentru intervenții, se afla în reparație, iar echipa de urgență a fost nevoită să utilizeze o ambulanță de rezervă marca UAZ. Deplasându-se de urgență pentru a acorda asistență unui copil de două luni din satul Cuhureștii de Jos, unul dintre geamurile vehiculului a căzut din mers, din cauza carosabilului prost. 

”La fața locului, felcerul a acordat primul ajutor medical copilului, atribuind acestei solicitări Cod Roșu. A fost luată decizia de a transporta urgent copilul la spital. Menționăm faptul că la predarea ambulanței marca UAZ era cu geamurile în regulă”, menționează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. 

Instituția a mai precizat că parcul de ambulanțe urma să fie reînnoit cu 168 autosanitare noi, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, întrucât fosta conducere a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a oprit procesul de achiziționare, considerându-l coruptibil.
Recent, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat oficial că procesul de procurare ale ambulanțelor a fost unul transparent, legal, iar contractul de achiziție nu va fi reziliat în contextul în care nu există urmărire penală în acest sens. 

Tematic

O ambulanță a fost vandalizată la Ștefan Vodă - Detalii
Un automobil s-a ciocnit cu o ambulanță în Chișinău
Tagurile:
spart, geam, ambulanță


Știrile Zilei