03:41 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
942 0 0

Nu a dorit să plătească o amendă pentru că a condus mașina fără permis de conducere, iar acum riscă să-și petreacă următorii ani după gratii.

CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Un polițist din Cahul l-a denunțat la Centrul Național Anticorupție pe un tânăr din Rezina, care a urcat la volan, deși nu avea permis de conducere.

Ca să scape basma curată, șoferul le-ar fi propus inspectorilor de patrulare care l-au oprit mită în valoare de o mie de lei. În schimbul banilor, el a cerut să fie scutit de amendă. 

Potrivit CNA, tânărul conducea o mașină cu numere de înmatriculare transnistrene. Polițiștii i-au întocmit proces verbal şi au reținut mașina.

Șoferul a încercat să ”soluţioneze problema” chiar în biroul comandantului plutonului Cahul, Taraclia, Vulcăneşti, căruia i-a propus 1.000 de lei, dar a fost denunţat la CNA.

Pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar penal pentru corupere activă. El riscă până la șase ani de închisoare și o amendă în de până la 200 de mii de lei. Bănuitul şi-a recunoscut vina şi este cercetat în stare de libertate.

Tematic

Incredibil: Iată ce mită au pretins doi inspectori de patrulare și pentru ce
Ce a făcut un funcționar bănuit de luare de mită ca să scape basma curată
Tagurile:
CNA, pedeapsă, polițist, mită


Știrile Zilei