07:24 24 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.26
  • USD17.83
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
32410

„Moldcell” va fi vândută companiei CG Cell Technologies DA, deținută în întregime de CG Corp Global, la prețul de 31,5 millioane dolari. „Moldcell” este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900.000 de clienți.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută în întregime de compania Telia Company, a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100 de procente de acțiuni, deținută în compania „Moldcell”, companiei CG Cell Technologies DAC, la un pret tranzacțional de 31,5 millioane dolari SUA.

Tranzacția este anunțată printr-un comunicat de presă al „Moldcell”, difuzat vineri, 14 februarie.

CG Cell Technologies DAC este deținută în întregime de CG Corp Global, precizează „Moldcell”.

Chaudhry Group (CG Global) este un conglomerat multinațional cu sediul central în Nepal, potrivit datelor de pe internet. Afacerile sale includ servicii financiare, bunuri de larg consum, educație, ospitalitate, energie, electronice de consum, imobiliare, biotehnologie și medicină alternativă.

„Pentru a fi finalizată, tranzacția nu este supusă niciunei condiții și compania Telia Company așteaptă sa finalizeze vânzarea acțiunilor în primul trimestru al anului 2020”, mai anunță „Moldcell”.

De asemenea, operatorul de telefonie mobile anunță că, până la semnarea contractului, compania Telia Company a finalizat analiza strictă și verificarea cumpărătorului, inclusiv prin atragerea consultanților externi.

„Moldcell” este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900.000 de clienți.

Cota-parte a companiei Moldcell în veninturile din servicii ale companiei Telia Company constituie aproximativ 0.7 procente și 0.6 procente ale indicatorului EBITDA.

Tematic

Nu vorbiți la telefonul mobil în aceste momente: Pericol de moarte – Video
Tagurile:
vanduti, moldcell


Știrile Zilei