11:34 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
337430

Toți cetățenii din Republica Moldova care nu au depășit vârsta de 50 de ani pot să beneficieze de Programul "Prima Casă", indiferent de faptul dacă dețin sau nu în proprietate un imobil.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul Ion Chicu a anunțat că autoritățile amendează Legea 293 cu privire la Programul "Prima Casă".

El a precizat că redacția nouă a legii, care urmează să fie adoptată de către Parlament, prevede extinderea vârstei celor care sunt eligibili de a participa la program până la 50 de ani. Actuala redacție a legii prevede că eligibili sunt cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani la momentul solicitării creditului ipotecar.

Totodată, este micșorată contribuția inițială până la 5% din valoare imobilului. Astăzi Legea stabilește că contribuția proprie minimă este în mărime de 10% din valoarea locuinței.

Guvernul propune excluderea prevederii care stipulează că sunt eligibili pentru acest program cei care nu au în posesie un imobil.

Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul Ion Chicu a anunțat că autoritățile amendează Legea 293 cu privire la Programul Prima Casă.
Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul Ion Chicu a anunțat că autoritățile amendează Legea 293 cu privire la Programul "Prima Casă".

Totodată, proiectul de lege prevede și noi facilități pentru cei care vor participa la Program. Și anume: vor fi acordate compensații de la bugetul de stat în volum de 100 de procente la procurarea imobilului pentru medici, pedagogi, polițiști, care activează în sectorul rural și centre raionale și tot compensații de 100% pentru familiile cu trei copii și mai mult, dar și suport sporit pentru angajații din sectorul privat.

Tagurile:
Ion Chicu, Prima Casă


Știrile Zilei