20:15 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
124 0 0

Trei tineri au furat combustibilul din rezervoarele mai multor camioane. Aceștia au fost reținuți de oamenii legii.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Doi tineri de 20 de ani și un minor de 17 ani au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana pentru comiterea a două furturi în comuna Bubuieci, satul Bâc.

Pe parcursul lunii februarie, aceștia au furat 390 de litri de motorină din rezervoarele a două camioane. În primul caz, polițiștii au fost alertați în data de 11 februarie de către șoferul camionului de model ”Scania”, care a comunicat că i-au fost furați 200 de litri de motorină din rezervorul camionului. Prejudiciul cauzat se ridică la sumă de 3 260 de lei. Al doilea caz a avut loc în data de 14 februarie, în comuna Bubuieci, când  indivizii au furat 190 de litri de motorină din rezervorul camionului, în sumă de 3 097 de lei.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, indivizii au fost localizați și reținuți, iar ulterior audiați.  Totodată în portbagajul automobilului de model ”Toyota” cu care se deplasau aceștia au fost depistate mai multe recipiente în care era combustibilul sustras. În cadrul acțiunilor procesual-penale, aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au furat combustibilul cu scopul de a-l vinde și a obține profit.

Actualmente, bănuiții sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care, conform legislației în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau  închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Tematic

Cât costă în Moldova mușamalizarea unui furt - Procuratura Generală oferă detalii
Tagurile:
Combustibil, hoție, culmea


Știrile Zilei