11:58 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
Moldovenii în Italia - ştiri, interviuri și reportaje (20)
357901

Starea de panică se instaurează în Italia, unde în doar câteva zile s-au îmbolnăvit de coronavirus numeroase persoane. Moldovenii stabiliți acolo fac mărturisiri șocante - școlile sunt închise, străzile sunt pustii, iar rafturile supermarketurilor - golite.

CHIȘINĂU, 23 feb, Sputnik. Locuitorii provinciilor italiene Veneto și Lombardia, precum și ale altor în care au izbucnit focare de coronavirus, sunt în panică. Speriați, oamenii au început să-și facă rezerve de produse alimentare și au golit rafturile supermarketurilor.Este posibil ca imaginea să conţină: interior 

”În Padova şcolile sunt inchise în toată regiunea până la 1 martie inclusiv, aceasta este măsura drastică anunțată” - a scris un internaut pe grupul ”Moldoveni în Italia” de pe rețeaua Facebook.Este posibil ca imaginea să conţină: interior

”În Milan, școlile, grădinițele, universitățile sunt închise, supermarketurile sunt goale, pe afară este un pic de mișcare, dar oricum se simte "panica" în aer”, a scris un alt internaut pe același grup de pe Facebook.

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

”În Veneto sunt școli închise până la 1 martie. Drumurile sunt pustii, o persoana este infectata în satucul unde traiesc eu chiar”, a scris un alt utilizator. Moldovenii stabiliți în aceste regiuni ale Italiei spun că oamenii cumpără din supermarketuri cu precădere produse pentru dezinfectare, în special cele care conțin clor.

Ministerul Afacerilor Externe și Intergării Europene de la Chișinău precizează că Ambasada Republicii Moldova la Roma, precum și consulatele de la Milano și Padova țin în permanență legătura cu autoritățile italiene, care gestionează situația de criză legată de răspândirea coronavirusului. Instituția a venit cu o recomandare pentru moldovenii stabiliți în această regiune a Italiei. 

”În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu strictețe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect” - se precizează în comunicatul de presă al MAEIE.

Instituția precizează că până în prezent nu au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus a cetățenilor moldoveni și nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea acestora.

Vineri autoritățile italiene au declarat că în provincia Lombardia din nordul Italiei s-a înrtegistrat un focar de coronavirus.

În doar o zi s-au îmbolnăvit 15 persoane, iar în ajun alte trei au fost infectate. În prezent, în Italia sunt peste 130 de persoane contaminate.

În aceste condiții, locuitorii a zece comune din această regiune au fost îndemnați să nu iasă din case, dacă nu există necesități stringente. Cei care au intrat în contact cu persoanele infectate vor fi plasați în carantină.

În orașele afectate de epidemie sunt interzise manifersațiile publice, inclusiv competițiile sportive, precum și activitățile comerciale, cu excepția vânzării mărfurilor de primă necesitate. 

Тема:
Moldovenii în Italia - ştiri, interviuri și reportaje (20)

Tematic

România în alertă: Toți cei veniți din zonele cu coronavirus din Italia intră în carantină
Ce se întâmplă cu moldovenii din zonele afectate de coronavirus din Italia: Anunțul MAEIE
Tagurile:
moldoveni, Italia, coronavirus


Știrile Zilei