11:23 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (282)
169 0 0

Un cetățean român a fost extrădat de Marea Britanie autorităților de la Chișinău - acesta este cercetat pentru trafic de ființe umane.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Un cetățean român, căutat de Poliția de Frontieră pentru trafic de ființe umane, a fost extrădat de către autoritățile britanice. Procedura de primire a persoanei în cauză a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

”Cu suportul OIPC Interpol al IGP și ca urmare a schimbului de informații cu autoritățile de drept ale Angliei, a fost posibilă reținerea cetățeanului României de 38 de ani”, informează oamenii legii printr-un comunicat.

Potrivit poliției de Frontieră, bărbatul, în anul 2016, prin intermediul paginilor de socializare, racola tinere moldovence pentru a presta servicii sexuale în Turcia, Republica Elenă și Republica Cipru.

Conform schemei infracționale, persoanele identificate erau informate inițial că pleacă la muncă peste hotare, ulterior, prin înșelăciune și abuzând de poziția de vulnerabilitate, acestea erau impuse să presteze servicii sexuale contra plată.

În prezent, cetățeanul român este plasat în izolatorul de detenție al MAI, până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Тема:
Viața în Moldova (282)

Tematic

Grupări criminale specializate în trafic de ființe umane, deconspirate - Video
O polițistă, "victimă" a traficului de ființe umane în Germania - Video
Tagurile:
video, trafic de fiinţe, Moldova, Marea Britanie, român


Știrile Zilei