09:45 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
819 0 0

Ministerul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale informează în fiecare zi populația despre situația ce ține de infectarea moldovenilor cu noul virus.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. În ultimele 24 de ore, persoane cu simptome asociate Coronavirusului nu au fost identificate, informează Ministerul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale după ședința de lucru a Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră, pe teritoriul Republicii Moldova nu au intrat persoane care ar prezenta simptome de îmbolnăvire. Datele arată că, în ultimele 24 de ore, din Italia au sosit 436 de persoane cu curse directe din Turin, Milano și Roma.

Orice persoană care trece frontiera de stat a țării este supusă verificărilor minuțioase. Acestora li se efectuează screening-ul cu termometrele digitale.

La fel, călătorii reveniți din țările în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu Coronavirus de tip nou completează fișele de anchetă epidemiologică, în care sunt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizați de medicul de familie la domiciliu.

În context, ministrul Viorica Dumbrăveanu îndeamnă populația să conlucreze cu angajații Poliției de Frontieră și să declare datele personale, dar și istoricul călătoriilor.

Tagurile:
Ministerul Sănătăţii, Poliția de frontieră, coronavirus


Știrile Zilei