05:25 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
28801

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi noi tarife.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noi tarife pentru energia termică, precum și apa de adaos livrată consumatorilor de către „Apă-Canal Chișinău”.

energia electrică
© Sputnik / Rodion Proca
Potrivit hotărârii aprobate în ședința de astăzi a Consiliului de Administrație al ANRE, tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Apă-Canal Chișinău” va fi de 1.132 lei pentru o gigakalorie. Până acum tariful pentru energia termică livrată de „Apă-Canal Chișinău” era de doar 1093 de lei pentru o gigakalorie. De aici rezultă o majorare de 39 de lei pentru o gigakalorie.

Reprezentanții agenției spun că noile tarife vor asigura alimentarea în mod fiabil și la costuri minime necesare şi justificate a consumatorilor cu energie termică.

Potrivit, metodologiei cu privire la determinarea valorilor normative a pierderilor de energie termică, de agent termic şi a valorilor indicilor normativi de funcţionare  a reţelelor termice cu apă, apa de adaos este apa special tratată cu care se alimentează   reţeaua termică pentru a fi acoperite pierderile de agent termic.

Ultima modificare a metodologiei de calculare a tarifelor la apă și canalizare a fost efectuată de ANRE în decembrie 2019.

De menționat că în luna decembrie 2019, ANRE a adoptat o nouă Modificările ar avea scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite, dar și majorarea profitului pentru operatori.

Tagurile:
tarife la apă, Tarife, ANRE, energie termică, Apă

Știrile Zilei