13:47 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
220 0 0

Primăria Chișinău le-ar putea interzice locuitorilor Capitalei să scuture covoarele în curțile de bloc. Cei care vor sfida noile reguli ar putea plăti amenzi.

CHIȘINĂU, 2 mar - Sputnik. Barele metalice instalate în curțile de bloc pentru ca locatarii să-și scuture covoarele ar putea fi demontate, iar cei care vor curăța carpetele în preajma clădirilor cu multe etaje s-ar putea alege cu amenzi.

Un proiect de decizie în acest sens a fost propus spre dezbatere publică de către Direcția locativ-comunală a municipiului Chișinău. 

Argumentul invocat de autorități este că obiceiul de a scutura covoarele în curțile de bloc creează incomodități pentru ceilalți locatari. Asta a declarat șeful Direcției locativ-comunale Ion Burdiumov la ședința de astăzi a serviciilor municipale. El a explicat că praful și bacteriile după scuturarea covoarelor se așează pe automobilele parcate în curte și pe geamurile locuințelor. 

Funcționarii din cadrul Primăriei Chișinău au mai propus să fie înlăturate din cartierele rezidențiale uscătoarele de rufe, pentru a nu afecta aspectul estetic al orașului. 

Tematic

Votat: Amenzi usturătoare pentru cei care folosesc și vând pungi și produse din plastic
Fără covoare pe pereţi. Reguli noi de exploatare a spaţiului locativ în Moldova
Tagurile:
Chișinău, curtea blocului, Covor


Știrile Zilei