21:49 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
134 0 0

După ce Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la Banca Națională a Moldovei, instituția a venit cu o reacție.

CHIȘINĂU, 5 mar - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că a cooperat  cu organele de anchetă pe tot parcursul acestor ani, în dosarele care vizează sectorul bancar și va continua să coopereze pe deplin.

”Ne punem speranța și încrederea în derularea unei anchete profesioniste și obiective, care să identifice adevărații vinovați de frauda bancară. În același timp, mizăm ca acțiunile de investigație să nu afecteze capacitatea BNM de a-și îndeplini atribuțiile de supraveghere. Totodată, BNM își exprimă profunda îngrijorare față de declarațiile și acțiunile publice care s-au multiplicat în ultima vreme și care subminează moralul angajaților instituției și capacitatea BNM de a-și exercita funcțiile în mod profesionist și independent”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Banca Națională.

Reacția vine după ce Procuratura Anticorupție a efectuat astăzi percheziții la sediul BNM, iar procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că a emis ordonanțe de reținere și audiere a conducerii Băncii Naționale - a viceguvernatorilor Ema Tăbârță, Aureliu Cincilei, Ion Sturzu și Dorin Drăguțanu. 

„Noi suntem siguri că Banca Națională este instituția care a fost implicată nemijlocit în fărădelegile legate de furtul miliartului”, a declarat procurorul-șef după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Banca Națională menționează că angajații vizați în acțiunile de urmărire penală ”au dat dovadă de profesionalism și dedicație, participând activ la reformarea sectorului bancar, proces de anvergură susținut de partenerii externi ai Republicii Moldova”.

Centrul Național Anticorupție a anunțat că Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale a aplicat, săptămâna trecută, sechestru pe bunuri în valoare de 9,7 milioane de lei în dosarul fraudei bancare.

Tematic

Percheziții de amploare și rețineri în Capitală: Ce s-a întâmplat - Video
Percheziții și rețineri la Ştefan Vodă, Căuşeni şi Anenii Noi – Pe cine a pus ochiul CNA
Tagurile:
Banca Națională, percheziții, dosar, frauda bancară


Știrile Zilei