22:32 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (900)
96 0 0

Expoziția Moldagrotech nu se va desfășura în această primăvară, anunță Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik. Expoziția Moldagrotech, care urma să se desfășoare în perioada 11-14 martie, a fost anulată, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Coronavirus, foto simbol
Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы
Despre asta a anunțat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Decizia a fost luată având în vedere că se la expoziție ar urma să participe mai mult de 1000 de persoane și sunt necesare măsuri de prevenire a răspândirii virusurilor care afectează sănătatea oamenilor, inclusiv pentru prevenirea și controlul infecției cu COVID-19. La eveniment au fost invitate peste 100 de companii de echipamente și tehnologii moderne pentru agricultură, din nouă țări: Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, România, Ucraina și Ungaria. 

”Ne cerem scuze față de companiile și agenții economici care și-au confirmat participarea la expoziție. Ne pare rău că trebuie să luăm o asemenea decizie, dar sănătatea și viața oamenilor este mult mai scumpă decât orice eveniment public. În scopul prevenirii, răspândirii infecțiilor, ediția de primăvară a expoziției Moldagrotech este anulată”, a precizat ministrul Agriculturii Ion Perju, în cadrul ședinței grupului de lucru.

Potrivit organizatorilor la ultima ediție a expoziției au participat aproximativ 17.000 de vizitatori.  

Expoziţia internaţională Moldagrotech este un eveniment anual de prestigiu. În ultimii 20 de ani, a promovat pe piaţa internă tehnică agricolă de înaltă calitate și a contribuit la realizarea proiectelor naţionale prioritare privind sporirea productivităţii agricole în republică.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (900)

Tematic

Când va fi vârful epidemiei de coronavirus - declarația unui oficial
Infecția cu coronavirus: Întrebări și răspunsuri
Tagurile:
Ministerul Agriculturii, coronavirus, anulată, expoziție


Știrile Zilei