21:19 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Doi inspectori de patrulare au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuiți de luare de mită.

CHIȘINĂU, 11 mar - Sputnik. Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare sunt suspectați de luare de mită și au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii CNA. 

Potrivit CNA, cei doi inspectori de patrulare au oprit ieri un automobil cu numere de înmatriculare străine, iar la volan se afla un șofer în stare de ebrietate care nu avea permis de conducere. Pentru a nu-l trage la răspundere penală, cei doi polițiști ar fi pretins de la el 300 de euro. Cel care l-a denunțat a declarat că oamenii legii au primit inițial doar 1.000 de lei. 

În acest caz a fost deschis un dosar penal, iar restul banilor le-au fost transmiși inspectorilor de patrulare sub controlul CNA. Ei au fost reținuți și plasați în izolator. Polițiștii riscă până la 10 ani de închisoare. 

Anul trecut, 45 de polițiști au fost cercetați pentru acte de corupţie, iar de la începutul lui 2020, numărul poliţiştilor anchetaţi pentru astfel de fapte a ajuns la 12.

Tematic

Video: Iată cum unii polițiști numără banii primiți în calitate de mită
CNA, pe capul pădurarilor: Iată ce mită enormă ar pune aceștia în buzunar
Tagurile:
CNA, mită, polițiști

Știrile Zilei