18:54 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
699 0 0

Noi informații privind cazurile de contaminare cu noul coronavirus sunt prezentate în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Încă șase cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus în țara noastră. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă.

Astfel, numărul persoanelor infectate a ajuns la 29. Potrivit ministrului este vorba de 15 cazuri de import și 14 cazuri cu transmitere locală. Din cele șase cazuri noi de infectare, două sunt înregistrate la persoane revenite recent din Marea Britanie și patru cazuri cu transmitere locală. Toate persoanele sunt spitalizate, iar starea pacientei trasnferate de la Spitalil de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, la Spitalul Clinic Republican este critică. 

„Sperăm foarte mult să reușim să salvăm viața acestei persoane”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Mai mult, a fost contaminat și soțul acesteia care este la fel internat la spitalui „Toma Ciorbă”. Ministrul Sănătății a făcut din nou apel la cetățeni să stea acasă, acesta fiind cel mai sigur mod de protecție de infectarea cu noul coronavirus. 

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
Tagurile:
infectare, dezinfectare, Centrul de Sănătate Publică, coronavirus


Știrile Zilei