07:09 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
321 0 0

Două crime terifiante au fost comise la Ștefan Vodă de către un bărbat, care într-un caz a avut și un complice.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Un locuitor al satului Purcari a fost condamnat la 22 de ani și 6 luni închisoare pentru două omoruri pe care le-ar fi săvârșit la un interval de un an. El a avut și un complice, care a fost condamnat la 3 ani de pușcărie.

Potrivit Procuraturii Generale, prima crimă a fost săvârșită în august 2018, când făptașul, complicele lui și un alt bărbat au consumat alcool în gospodăria unuia dintre cei doi condamnați. La un moment dat, ei au început să se certe, iar bărbatul condamnat la peste 22 de ani de închisoare a luat-o la pumni pe victimă, apoi a înjunghiat-o mortal cu un cuțit de bucătărie. 

Ulterior, fiind ajutat de complicele său, făptașul a legat cadavrul cu o sârmă și a îngropat-o în grădina din spatele casei.

Culmea e că este vorba despre gospodăria unuia dintre condamnați. Se pare că gazda nu a părut deranjată de faptul că va trebui să trăiască toată viața cu un cadavru îngropat în grădină. 

Peste aproximativ un an, a fost săvârșită o crimă similară. De această dată, victimă a devenit chiar tatăl celui care l-a ajutat anterior pe autorul primului omor să ascundă urmele infracțiunii.

Potrivit procuraturii, după o beție la domiciliul inculpatului, victima a fost înjunghiată mortal, iar cadavrul la fel ca în primul caz a fost legat cu o sârmă și îngropat în grădina casei făptașului. 

Totul a ieșit la iveală în septembrie 2019, când complicele la prima crimă, fiul bărbatului omorît, a reclamat la poliție dispariția tatălui său. 

Cadavrul părintelui său a fost găsit îngropat în grădina făptașului și tot atunci a fost descoperit și cadavrul primului bărbat ucis.

Verdictele au fost dictate după ce Procuratura raionului Ștefan Vodă a demonstrat vinovăția inculpaților și sunt cu drept de atac, menționeață Procuratura Generală.

Tematic

În exclusivitate: Pavel Voicu, despre triplul omor de la Bălți - detalii
Tragedie de 8 martie: Omor în sectorul Ciocana din Capitală - detalii
Tagurile:
cadavre, Ștefan Vodă, omor


Știrile Zilei