19:43 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (856)
123 0 0

Cursanții de la „Alexandru cel Bun” sunt în carantină și învață la distanță. În cadrul unității n-au fost semnalate infecții respiratorii acute.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate (AMFA ) „Alexandru cel Bun” studiază din 13 martie la distanţă, ca urmare a suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, în contextul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Instituţia se află în carantină de săptămâna trecută. Pe teritoriul acesteia se află acum studenţii cursurilor I-IV și un număr limitat de cadre administrative și  medicale, a precizat comandantul - rector al AMFA, colonel Sergiu Plop, citat într-un comunicat al Ministerului Apărării (MAN).

În cadrul instituţiei nu au fost înregistrate cazuri de infecţii respiratorii acute. 

Pentru a nu contacta cu persoane din afară, studenții nu părăsesc teritoriul unității, iar profesorii îi instruiesc prin internet, a confirmat pentru Sputnik Ala Diaconu, de la serviciul de presă al MAN.

Studii la distanţă în Academia Militară „Alexandru cel Bun”
Studii la distanţă în Academia Militară „Alexandru cel Bun”

Academia a pus la dispoziţia cadrelor didactice şi studenţilor resursele tehnice şi didactice necesare, inclusiv laptopuri şi tablă interactivă pentru desfăşurarea eficientă a orelor. 

Cursanţii se află în sălile de clasă în intervalul orelor 8:00-13:00, interacţionând cu profesorii prin transmisiuni video, de pe telefon sau pe platforma intranet a instituţiei. Lecţiile sunt organizate în conformitate cu orarul stabilit anterior, studenţii participând atât la şedinţe teoretice, cât şi practice.

Totodată, studenţii anilor III şi IV lucrează asupra tezelor de an şi de licenţă, contactând cu profesorii fie prin telefon, fie prin internet.

Măsuri de prevenire şi precauţie în contextul pericolului de răspândire a COVID-19, dar și infecțiilor respiratorii sezoniere, au fost luate în toate unităţile Armatei Naţionale şi în toate instituţiile Ministerului Apărării încă din 8 martie.

Pe 13 martie, în Republica Moldova a fost instituit Cod Roșu de pericol de răspândire a coronavirusului. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. 

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (856)

Tematic

Premierul Ion Chicu: Măsuri de suport pentru oamenii de afaceri 
Ce produse caută oamenii în farmaciile din Chișinău - cum se vând măștile medicinale
Tagurile:
studii, Academia Militară


Știrile Zilei