09:48 20 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.00
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
361 0 0

Poliția de Frontieră anunță despre numărul de traversări a frontierei de stat în ultima săptămână, dar și în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Peste 24 de mii de oameni au intrat în Republica Moldova doar într-o singură săptămână. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, pe parcursul săptămânii trecute fluxul de persoane a constituit 41 119 traversări, dintre care 24 151 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Potrivit informațiilor, numărul de intrări a crescut comparativ cu a doua săptămână a lunii martie cu peste 82%. Doar în ultimele 24 de ore, 1 762 de persoane au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 58% din totalul de traversări.

„Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost luni, 16 martie, fiind înregistrate valori de 14 398 traversări persoane și 4 585 traversări mijloace de transport”, informează Poliția de Frontieră.

Din numărul total de încercări de a intra pe teritoriul țării pe parcursul săptămânii trecute, 22 de cetăţeni străini, dar și 27 de mijloace de transport, au primit refuz.

IMPORTANT! Persoanele care intră în țară, obligatoriu sunt supuse termometriei. Totodată, acetea scriu, pe partea verso a fișei epidemiologice, Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile în locurile determinate.

Excepție de la regimul de autoizolare fac doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

Tematic

Merkel, în carantină după întâlnirea cu un medic infectat cu COVID-19
Tagurile:
Poliţia de Frontieră, Frontieră, regim de frontieră

Știrile Zilei