20:01 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
9 mai – Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (34)
78 0 0

Guvernul Republicii Moldova a aprobat instituirea Medaliei „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”.

CHISINAU, 25 mart – Sputnik. În ședința de astăzi a Executivului, membrii acestuia au aprobat proiectul de lege privind instituirea Medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”,

Medalia „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial” este o distincție de stat comemorativă care se conferă cetățenilor Republicii Moldova, conform Legii cu privire la Veterani.

Însemnul medaliei reprezintă un medalion rotund monocolor, de aur brunat, cu diametrul de 30 mm și cu toartă de suspensie în partea superioară, prin care însemnul se prinde cu un inel de baretă. Însemnul se confecționează din tombac patinat.

Potrivit deciziei, Guvernul va asigura finanțarea confecționării medaliei comemorative, a legitimației aferente, a baretei de substituire și a cutiei capitonate.

Cheltuielile sunt estimate la 157 de mii de lei și vizează peste 400 de veterani ce urmează să fie decorați cu această medalie.

Модель медали к 75-летию Победы
Модель медали к 75-летию Победы

Potrivit datelor statistice făcute publice de autorități acum un an, de alocații lunare de stat beneficiau în Republica Moldova 695 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, dintre care 151 - invalizi. În funcție de gradul de dizabilitate, mărimea alocației lunare variază între 700 și 1250 de lei.

Тема:
9 mai – Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (34)
Tagurile:
Al Doilea Război Mondial, Veterani, Medalie


Știrile Zilei