19:31 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
333 0 0

Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date noi despre răspândirea virusului COVID-19 în Moldova.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik.  Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 rămâne neschimbat - 149 de cazuri.

Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat în cadrul briefingului din această dimineață date actualizate despre infectarea cu COVID-19. Până în prezent avem 49 de cazuri de import. 

”Sunt cazurile de import din Italia, Marea Britanie Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România, Cehia și Germania”, a precizat Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

La fel, au fost înregistrate 100 de cazuri cu transmitere locală. În total, au fost investigate 1164 de persoane. 

”Cazuri cu transitere locală s-au înregistrat la Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Ialoveni, Anenii Noi, Râșcani, Sângerei, Cantemir și Strășeni. Avem cazuri înregistrate și în stânga Nistrului”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19.

Tematic

COVID-19 nu-i împiedică pe oameni să cumpere apartamente: Ce se întâmplă cu prețurile
Tagurile:
Republica moldova, coronavirus, Actualizare


Știrile Zilei