05:18 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1242)
205 0 0

Numărul pacienților care s-au tratat de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 11 persoane, potrivit ministrului Sănătății.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Testele repetate de laborator au arătat că încă 9 foști bolnavi au scăpat de coronavirus, a anunțat în seara de 27 martie ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Premierul Ion Chicu
© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocol

Astfel, numărul pacienților vindecați a ajuns la 11 persoane, doi foști bolnavi fiind declarați sănătoși anterior.

Mai mult, săptămâna viitoare, ar urma ca alte 18 persoane internate cu COVID-19 să fie externate, după ce vor fi repetate testele de laborator, potrivit ministrului.

Vineri, 27 martie, alte 22 de cazuri noi de îmbolnăvire de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul a ajuns la 199 de îmbolnăviri.

Premierul Ion Chicu a declarat la un briefing din 26 martie că dinamica contaminărilor sugrează că spre 10 aprilie numărul persoanelor infectate cu COVID-19 poate ajunge la 2.000 de persoane. Un asemenea număr de infectați ar pune „la grea încercare sistemul nostru medical”, a adăugat Chicu.

„Pericolul este major pentru viața noastră, a tuturor. Dacă vom continua să fim iresponsabili, vom muri mulți. (...) Depășirea a 3-4 mii de infectați va însemna depășirea posibilităților de a acorda asistență tuturor”, a subliniat Ion Chicu.

Premierul a menționat că „sistemul nostru medical se poate acomoda”, având blocuri spitalicești cu o capacitate de 3-4 mii de pacienți. Totuși, Ion Chicu a declarat că deja a dispus să fie pregătite spații alternative – să fie improvizate spitale în hoteluri și în alte spații.

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, medicii precizând că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial, la data de 27 martie, 11 cazuri de însănătoșire după COVID-19.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1242)

Tematic

Militarii, poliţiştii şi carabinierii patrulează prin orașe și sate - Video
Poliția avertizează: Cum a încălcat aseară legea un șofer din Chișinău – Video
Tagurile:
Rrepublica Moldova, Republica Moldova, COVID-19

Știrile Zilei