13:20 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
189 0 0

Ion Ceban a vorbit despre sumele de bani care au fost alocate pentru centrul de triere de la Moldexpo.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu mai multe precizări referitor la banii care au fost alocați pentru centrul de triere de la Moldexpo. Cheltuielile pentru amenajarea acestuia sunt suportate de primăria Capitalei. 

”Chișinăul a pierdut mult în această perioadă. Situația este critică și am spus că putem să luăm aceste cheltuieli pe spatele nostru. La Centrul Moldexpo azi a fost finisată secțiunea Nr.1. Când va fi deschis, vom decide cu Ministerul Sănătății. La această etapă toate cheltuielile sunt din partea primăriei Chișinău”, a precizat Ion Ceban. 

Potrivit lui Ion Ceban, persoana responsabilă de activitatea centrului este un medic, șeful Spitalului Numărul 3.

”Tot echipamentul care ajunge acolo este de la Spitalul Nr.3. Noi am alocat acum un milion de lei pentru supliniri adăugătoare și pretorul de Buiucani este responsabil pe partea de administrare. Partea de alimentați pentru medici, pacienți, salubrizare este pe seama municipalității. Pe partea medicală au fost acordați 7 milioane, iar acum mai avem 40 de milioane destinate reparațiilor capitale, vor fi reorientate pentru dotări și cumpărare de echipamente”, a precizat Ceban. 

Până la această oră, în țara noastră au fost confirmate 423 de persoane cu COVID-19. Alte 23 au fost tratate, iar alte cinci au murit din cauza coronavirusului.                                              

Tematic

Centrul „Moldexpo” este aproape gata să primească pacienți cu COVID-19: Cum arată - Foto
Tagurile:
Moldexpo, alocatii, bani


Știrile Zilei