18:10 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
635 0 0

Carantina provocată de COVID-19 îi face pe oameni să stea acasă și să caute soluții ingenioase pentru a arăta bine. Alții însă își descoperă talentul în bucătărie.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Multe femei s-au pomenit, în această perioadă că nu au unde să-și îngrijească manichiura, iar bărbații că nu au unde să-și tundă părul.

Această situație îi face pe oameni să fie mai ingenioși și să caute soluții. Se pare că unora le reușește de minune.

Învață să-și facă manichiura de sine stătător acasă
© Photo : Ana Moșneguță
Ana Moșneguță învață să-și facă manichiura de sine stătător acasă

Ana Moșneguță din orașul Bălți a povestit pentru Sputnik Moldova că, până în luna martie, își făcea manichiura la un salon de înfrumusețare, iar acum este închis și tânăra nu are unde merge. Așa că a decis să-și îngrijească unghiile singură, acasă.  

Învață să-și facă manichiura de sine stătător acasă
© Photo : Ana Moșneguță
Ana Moșneguță învață să-și facă manichiura de sine stătător acasă
”Anterior, am primit cadou mai multe ustensile pentru manichiură, dar și o lampă specială. Niciodată parcă nu-mi ajungea timp să învăț să-mi fac manichiura. Acum însă, având în vedere că am tot timpul din lume, mi-o fac acasă și vreau să vă zic că sunt mulțumită de rezultat. Cred că și după perioada de carantină voi continua să mi le îngrijesc singură’’, a spus Ana.

Iar Tamara Roșca din Chișinău a fost nevoită să comande online un aparat de tuns părul. Până acum, o dată-n lună, soțul ei își tundea părul la frizer.

Bărbații își cumpără online aparat de tuns
© Photo : Tamara Roșca
Bărbații își cumpără online aparate de tuns

De când s-au închis saloanele, bărbatul a fost nevoit să-și dea capul pe mâna soției sale.

”Eu mă pricep să tund bărbații, dar, până acum, soțul meu avea mai multă încredere în frizerii cu experiență. Acum însă nu are încotro și a fost de acord să-i tund eu părul. Nu știu însă dacă și după această carantină va dori să-l tund eu”, a spus femeia.  

Și femeile care nu vor să meargă des la magazin după pâine învață să coacă în casă. Anna Munteanu din Capitală ne-a povestit că a decis să facă pâine acasă pentru că se teme să meargă des la alimentară din cauza pericolului de infectare cu COVID-19.

Pâine coaptă acasă
© Photo : Anna Munteanu
Pâine coaptă acasă

Tânăra mai spune că pâinea de casă este mult mai gustoasă și sănătoasă.

Pâine coaptă acasă
© Photo : Anna Munteanu
Pâine coaptă acasă

Ea a menționat că merge doar o dată pe săptămână la magazin, echipată cu mască și mănuși, și atunci își face provizii pentru șapte zile înainte.

În data de 13 martie, în țara noastră a fost instituit Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. În data de 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență până în data 15 mai. Astfel, în Moldova a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor, saloanelor de înfrumusețare și a altor unități de agrement. Sunt deschise doar alimentarele, farmaciile și magazinele care comercializează semințe, fertilizanți și piese pentru utilajele agricole.

Tematic

Situația de la căminul UTM unde a fost instituit anterior regimul de carantină
Legume și verdețuri la ușa ta: Când nu poți merge la piață - iată soluția
Tagurile:
carantină, acasă, Tunsoare, manichiură


Știrile Zilei