19:13 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Chișinău (280)
151020

Această decizie a fost luată de celula de criză din sectorul Buiucani după ce mai mulți locatari au fost testați pozitiv cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Următoarele două săptămâni locuitorii unui bloc din strada Alba Iulia vor fi obligați ca zilnic să informeze medicul de familie despre starea lor de sănătate, au declarat sâmbătă reprezentanții preturii Buiucani.

”La nivel de celulă de criză am luat decizia de a introduce regim de izolare pentru locuitorii blocului, situat pe strada Alba Iulia. Măsura a fost aprobată după ce mai mulți locatari au fost diagnosticați cu coronavorus”, au subliniat cei de la Pretură.

Pretorul sectorului Vadim Brânzaniuc a declarat că este primul caz de acest fel în sectorul Buiucani.

"Este primul caz de introducere a regimului de carantină într-un bloc de locuit în sectorul Buiucani. Este o măsură necesară pentru a preveni răspândirea virusului", a declarat pretorul.

Următoarele două săptămâni locuitorii blocului vor fi obligați să informeze zilnic medicul de familie despre starea lor de sănătate. În condițiile regimului de carantină, din bloc vor avea dreptul să iasă doar un membru al unei familii și nu mai mult de jumătate de oră. în preajma blocului patrulează polițiștii.

Epidemia de coronavirus în Moldova

În Moldova a fostinstituită situație de urgență și a fost anunțatcod roșu de pericol de îmbolnăvire cu COVID-19. Potrivit ultimelor date, în țară sunt înregistrate 353 de cazuri de infectare cu COVID-19. O pacientă cu coronavirusa decedat pe 18 martie. O altă pacientă, un lucrător medical, a decedat pe 27 martie. De asemenea, o femeie din regiunea transnistreană adecedat  la data de 29 martei, iar pe 1 aprilie Ministrul Sănătățiia anunțat despre decesul unui bărbat care a murit în spitalul din Edineț.

Potrivit ultimelor date, la situația din 4 aprilie, Sunt înregistrate 752 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 12 persoane au murit. Totodată, autoritățile au anunțat că 29 de persoane s-au vindecat.

Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să rămână în casă. Pe rețelele de socializare a fost lansat un flashmob #StaiAcasa.

Тема:
Viața în Chișinău (280)

Tematic

În exclusivitate pentru Sputnik: Moldovenii în Anglia, despre condițiile dure de carantină
Situația de la căminul UTM unde a fost instituit anterior regimul de carantină
Tagurile:
Chișinău, COVID-19


Știrile Zilei