19:29 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
69210

Care sunt specialitățile care vor deveni cele mai puțin căutate după încheierea perioadei de pandemie.

CIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Angajații din domeniul turismului, fitness-ului, modei și localurilor de alimentație publică sunt expuși riscului de a-și pierde locurile de muncă după încheierea pandemiei, scrie RT, citând datele unui studiu realizat de Institutul pentru Instruire Progresivă.

Astfel, centrele de fitness ar putea pierde o parte din clienți, ceea ce înseamnă că și instructorii vor fi nevoiți să-și caute un alt loc de muncă. În acest caz tinerii antrenori ar putea deveni necompetitivi pe piața muncii, precizează experții.

În același timp, situația legată de comunicarea internațională și națională deja a adus unele companii aeriene în pragul falimentului. O astfel de situație ar putea aduce pe piața muncii mai mulți profesioniști cu experiență, fapt care va înăspri nivelul concurenței.

În opinia autorilor studiului, răspândirea COVID-19, care a afectat peste 1,2 milioane de oameni din întreaga lume, a stimulat automatizarea și digitalizarea muncii. Din acest motiv ar putea fi loviți, în primul rând, analiștii juniori, consultanții juridici, managerii băncilor, farmaciștii, agenții imobiliari, managerii de evenimente, traducătorii, profesorii și repetitorii.

În zona de risc ar putea ajunge și angajații întreprinderilor poligrafice, odată ce companiile mici și mijlocii vor recurge la optimizarea cheltuielilor, trecând la produse digitale, care sunt mai econome decât producția offline.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)

Tematic

Deputat: Are sau nu Guvernul o viziune de a sprijini agricultura pe timp de criză
Ministerul Agriculturii: Proprietarii de sere sunt cei mai afectați de COVID-19
Tagurile:
COVID-19, job


Știrile Zilei