18:05 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
222910

Ziua de 6 aprilie începe trist pentru Republica Moldova. Noul coronavirus face noi victime, informează autoritățile.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Alte două decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Focal. Potrivit acesteia, este vorba de o pacientă de 81 de ani, care a decedat la Spitalul Clinic Republican. Femeia, originară din Căușeni, a ajuns la spital în stare gravă.

Cea de-a doua victimă este un bărbat de 78 de ani, internat pe 4 aprilie cu cardiopatie și hipertensiune arterială la Spitalul de Urgență. Numărul deceselor de COVID19 a ajuns la 17. 

Totodată, ministrul spune că 76 de persoane, din cele 864 confirmate pozitiv, sunt în stare gravă. Zece din acestea sunt intubate - 3 la Institutul de Medicină Urgentă și 7 la Spitalul clinic Republican. De la începutul declanșării epidemiei în Republica Moldova, 37 de persoane au fost vindecate.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că laboratorul din Bălți este gata pentru testarea persoanelor suspecte de COVID-19. Totodată, se pregătește o platformă de prelevare și prelucrare a probelor, în sudul țării.

Ministrul Sănătății a anunțat că va veni cu o recomandare pentru Comisia Situații Excepționale, care începe la 12:00, ca următoarele 2 săptămâni să fie declarate libere pentru bugetari. În funcție de evoluția situației epidemiologice, această perioadă ar putea fi prelungită cu încă cel puțin o săptămână.

Tagurile:
coronavirus


Știrile Zilei