19:46 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (856)
364 0 0

Premierul Ion Chicu a anunțat că persoanele care vor avea formă ușoară de îmbolnăvire cu COVID-19 ar putea să fie tratate acasă și nu în spitale, așa cum se întâmplă în prezent. Chicu a menționat că statul nostru va prelua acest exemplu de la țările europene.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Persoanele care vor avea o formă ușoară de COVID-19 ar putea să nu mai fie internate în spitale, ci să fie tratate acasă. Despre această inițiativă a anunțat premierul Ion Chicu după discuția cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Chicu a menționat că autoritățile de la Chișinău își propun să abordeze cazurile ușoare de infecție cu coronavirus exact ca în Uniunea Europeană.

"În Europa, formele ușoare de COVID-19 nu se internează în spitale. De aceea vom purcede și noi la această metodă. Sunt mai multe criterii de apreciere. Clar că cei cu boli cronice prezintă risc și chiar dacă manifestă o formă ușoară de COVID-19, oricum, vor fi internați în spital", a spus prim-ministrul Chicu.

Totodată, premierul Ion Chicu susține că autoritățile mai caută și alte instituții care vor fi organiate pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19.

"În Chișinău, vom merge astăzi să facem o evaluare a sălii polivalente și încă alte două obiective care au spațiu mai extins. Vrem să începem și pregăirea acestor săli, exact cum am procedat săptămâna trecută cu ''Moldexpo". Acolo lucrurile sunt deja pregătite, este totul gata. Centrul de triere de la ''Moldoexpo poate începe activitatea'', a mai spus Ion Chicu. 

În prezent, sunt constatate 864 de cazuri de COVID-19. Până acum 30 de oameni s-au tratat, iar 17 au murit. În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar alimentarele, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (856)

Tematic

Alte două persoane au murit din cazua COVID-19
Medicul radiolog Valeriu Pripa s-a stins din viață din cauza COVID-19
Tagurile:
Ion Chicu, Moldova, COVID-19


Știrile Zilei