19:51 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
4648 0 0

Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință. Iată ce decizii au fost luate în contextul stării de urgență.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Bugetarii vor sta acasă încă cel puțin două săptămâni. Informația a fost prezentată de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Potrivit premierului, zilele din perioada 07 aprilie - 17 aprilie vor fi declarate de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar și instituțiile, autoritățile publuce la autogestiune cu unele excepții. Este vorba de instituțiile medico-sanitare, armata, poliția, dar și instituțiile de învățământ de toate nivelurile. Procesul educațional va continua la distanță.

Prim-ministrul a menționat că, în funcție de evoluția epidemiologică, această perioadă ar putea fi extinsă până la data de 28 aprilie.

Ion Chicu a precizat că aceste zile vor fi recuperate mai târziu, după ridicarea stării de urgență. Mai mult, Republica Moldova ar putea reveni la un regim de muncă de 6 zile pe săptămână, iar angajații își vor primi salariile. Totodată, conducătorii instituțiilor au voie să convoace angajații la necesitate. De asemenea, în cadrul ședinței s-a decis ca serviciile de înfrumusețare să fie sistate. Potrivit lui Chicu, decizia a fost luată la recomandarea Ministerului Sănătății și Organizației Mondiale a Sănătății. 

Tagurile:
Premier, Stare de urgență, situație excepțională


Știrile Zilei