02:06 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
181 0 0

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a transmis un mesaj de felicitare angajaților din sistemul medical cu ocazia Zilei Internaționale a Sănătății. Demnitarul i-a îndemnat și pe cetățeni să respecte medicii și să fie solidari cu ei.

CHIȘINĂU, 7 apr. – Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu un mesaj pentru toți angajații din sistemul medical și le-a mulțumit pentru efortul pe care-l depun în fiecare zi pentru a salva viețile oamenilor. 

"Este o zi în care fiecare persoană își îndreaptă inima, speranța către sistemul medical, către lucrătorii din sistemul medical, cei care au în spatele lor ani lungi de studii, cei care au nopți nedormite și cei care au în mâinile lor vieți omenești", a spus Viorica Dumbrăveanu. 

Ministrul Sănătății a îndemnat și cetățenii să fie mai buni, mai toleranți și mai responsabili față de lucrătorii din sistemul medical, în special acum, când trebuie să-i ajutăm în prevenirea și combaterea infecției de COVID-19. 

"În calitate de pacienți să respectăm recomandările medicilor, în calitate de copii este să protejăm părinții prin evitarea vizitelor la ei. În calitate de părinți este să susținem copii în aceste momente de a respecta regimul de a sta acasă. În calitate de membru al societății este să ne informăm din surse oficiale" a mai spus ministrul Sănătății.

În Republica Moldova peste 200 de angajați medicali sau aproape 30 la sută dintre persoanele infectate cu COVID-19 sunt din sistemul medical. Până acum, coronavirus a ucis trei lucrători medicali din țara noastră.

Tematic

COVID-19 lovește în IT, sectorul cu dezvoltarea cea mai dinamică din ultimii ani
Mesaj de la primari pentru Ion Chicu: Iată ce i-au scris aleșii locali premierului
Tagurile:
sănătate, COVID-19


Știrile Zilei