02:27 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
1218 0 0

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la Paști, iar crescătorii de oi sunt pregătiți pentru a vinde miei tuturor doritorilor. Fermierii sunt conștienți însă că, în acest an, vânzările vor fi mult mai mici din cauza pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 apr. – Sputnik. În mai puțin de două săptămâni, ortodocșii vor marca cea mai mare sărbătoare religioasă – Învierea Domnului sau Paștele. După o perioadă în care au ținut post, credincioșii vor avea posibilitate să mânânce bucate tradițioanale, în special carne de miel.

Crescătorii de oi spun că sunt pregătiți deja de vânzări, dar nu știu care va fi cererea pe vreme de pandemie. Fiermierul Victor Grosu din localitatea Pietrosu, raionul Fălești a povestit pentru Sputnik Moldova că va scoate în vânzare aproape 200 de miei. 

Stâna din satul Pietrosu, raionul Fălești
© Photo : Victor Grosu
Stâna din satul Pietrosu, raionul Fălești

''În acest an, avem o situație mai dificilă din cauza COVID-19. Piețele sunt închise, iar din această cauză procesul de vânzare este mai dificil. Totuși, sperăm să reușim să comercializăm carnea de miel, mai ales că prețul nu va crește, ci va continua să varieze între 70 și 75 de lei kilogramul'', a spus crescătorul de oi Victor Grosu.

Fermierul susține că a pregătit și caș dulce pentru vânzare. Un kilogram costă 65 de lei. Cei care vor să aibă pe masa de Paști aceste produse le comandă din timp, ca să fie siguri că nu vor lipsi de pe masa lor de sărbătoare.

''Cumpătărorii fideli care știu deja producția noastră ne sună și comandă din timp, iar mai aproape de sărbători vor veni să ia comanda sau le livrăm noi. Totodată, am început să vindem și online. Rețelele de socializare ne ajută mult să fim cunoscuți și să ajungem mai ușor la cumpărători'', a mai spus Victor Grosu.

În acest an, Paștele va fi sărbătorit în data de 19 aprilie, după cel mai lung și aspru post din an, care durează șapte săptămâni. Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi alcoolice. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele.

Autoritățile au anunțat anterior că, cel mai probabil, credincioșii nu vor putea merge la slujbele din noaptea de Înviere, pentru a nu se expune riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. 

Tematic

Cât va costa în acest an carnea de miel pentru masa de Paște
Căutați carne de miel pentru masa de Paște? Vedeți ce spun specialiștii
Tagurile:
preț, stână, miel


Știrile Zilei