12:27 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (733)
54410

Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a făcut declarații după ședința Centrului comun de Comandă pentru Situații de Urgență.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Numărul cazurilor de contaminare cu COVID-19 a depășit pragul de o mie și este acum de 1.056 de persoane. Astăzi au ieșit pozitive încă 91 de teste, după ce au fost prelevate 510 probe. 

Spital în Rusia pentru persoane în vârstă
© Photo : Пресс-служба мэрии Москвы

Ministrul Sănătății a anunțat că astăzi s-a înregistrat încă un deces - a murit o femeie în vârstă de 54 de ani care a fost internată în spital pe 4 aprilie. Astfel, numărul victimelor a ajuns la 22. 

Trei cazuri din totalul celor 91 confirmate astăzi sunt de import - din Ucraina, Olanda și Marea Britanie, iar 88 de cazuri sunt cu transmitere locală.

În Chișinău s-au înregistrat 35 de cazuri, în Soroca, Ștefan Vodă - câte 10, în Glodeni, Hâncești - câte 6, în stânga Nistrului s-au înregistrat 4 cazuri, iar în municipiul Bălți și în raioanele Cahul, Căușeni, Strășeni - câte 2 cazuri. Câte un caz s-a înregistrat în Călărași, Edineț, Fălești, Orhei, Taraclia și Ungheni. 

În condițiile în care a fost depășit pragul de 1.000 de îmbolnăviri, Republica Moldova trece la scenariul patru de gestionare a pandemiei COVID-19. 

Mai devreme șeful statului a declarat că, pentru a face față acestui scenariu, este nevoie de medici, medicamente, utilaje medicale și spitale. Potrivit lui Igor Dodon, la această etapă 27 de spitale și instituții spitalicești de nivel național, regional și spitalele raionale sunt implicate în gestionarea crizei declanșate de noul coronavirus.

„Pentru a scoate presiunea de pe spitale am luat decizia de a crea Centrul de triere de la Moldexpo, care este pregătit pentru a începe activitatea. Dacă va fi necesar, suntem pregătiți să creăm și alte centre de acest fel”, a spus Igor Dodon. 

Cu referire la carele medicale, președintele spune că peste 45 de mii de persoane sunt implicate în gestionarea pandemiei. 

Igor Dodon a precizat că securitatea medicilor și a angajaților din sistemul medical reprezintă o prioritate pentru autorități. Astfel, a fost luată decizia de a dubla suma salariilor pentru cei implicați în prima linie în lupta cu COVID-19.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (733)

Tematic

Putin, despre coronavirus: Trebuie să fim gata pentru orice scenariu
Furtună: ”Trebuie să ne pregătim de un scenariu sumbru - 30 de mii de cazuri de COVID-19”
Tagurile:
COVID-19, cazuri, deces


Știrile Zilei