22:29 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
88 0 0

Centrul de triaj de la Moldexpo a fost dotat cu calculatoare. Donația a venit din partea Ambasadei SUA în țara noastră și a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Zona IT de la centrul Moldexpo a primit computere de la Ambasada SUA și PNUD. Acest lucru va oferi posibilitatea ca în regim operativ să fie stocate datele pacienților, iar informația să fie prelucrată rapid. 

Centrul COVID-19 a primit computere de la ambasada SUA și PNUD
Centrul COVID-19 a primit computere de la ambasada SUA și PNUD

Operatorii, cu ajutorul tehnologiilor, vor avea o conexiune cu spitalele municipale din oraș și vor putea depista unde sunt paturi libere pentru a putea transporta pacientul în funcție de gravitatea bolii.

”Este o donație binevenită și îi mulțumim Guvernului american pentru suport, mulțumesc ambasadorului, dar și PNUD pentru implicare. Municipalitatea a depus tot efortul și resursele pentru a dota Centrul COVID”, a scris primarul Chișinăului Ion Ceban pe Facebook.  

Din prima zi au fost dotate cele 3 pavilioane pentru ca medicii și pacienții să dispună de toate condițiile necesare. În prezent, sunt realizate lucrări de amenajare a instituției medicale Constructorul unde vor putea fi internate în jur de 120 de persoane.

Centrul COVID-19 a primit computere de la ambasada SUA și PNUD
Centrul COVID-19 a primit computere de la ambasada SUA și PNUD

Amintim că autoritățile au decis ca în perioada pandemieii COVID-19 pavilioanele Moldexpo să fie transformate în centru de triaj. Persoanele care au simtome asociate coronavirusului vor fi inițial internate acolo, iar dacă li se va confirma infecția COVID-19 vor fi transportate în spitalele în care vor fi locuri disponibile. 

Tematic

Când va primi pacienți centrul de triere de la ''Moldexpo'': Răspunsul lui Oleg Crudu
Tagurile:
donatii, calculator, Moldexpo


Știrile Zilei