19:15 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
334 0 0

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove și președintele țării au convenit asupra felului în care vor fi oficiate slujbele în noaptea Învierii.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Slujbele de Paște se vor desfășura fără participarea credincioșilor, iar Lumina Sfântă va fi adusă în țara noastră de niște oameni de afaceri. Despre aceasta anunță șeful statului într-o postare pe Facebook, după întâlnirea cu conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

„L-am informat, de asemenea, pe ÎPS Mitropolitul Vladimir că în urma apelului pe care l-am făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an în țara noastră Focul Haric”, scrie Dodon.

Mai mult, acesta menționează că există oameni de bună credință care oferă sprijinul pentru ca Lumina Sfântă să poată ajunge în casele tuturor moldovenilor.

Șeful statului a mai precizat că serviciile divine vor fi transmise în direct de televiziunea și radioul de stat. Totodată, președintele face apel la televiziunile și radiourile private să difuzeze și ele slujbele din Noaptea Învierii, astfel încât toți creștinii să le poată urmări.

În încheiere, Igor Dodon a reiterat îndemnul pentru enoriași să stea în continuare acasă.

Tagurile:
Când pică Paștele ortodox în 2020, Paște, coronavirus


Știrile Zilei