11:57 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
87 0 0

62 de oameni de la Centrul de triere a persoanelor fără adăpost din Capitală, care se află în carantină, au fost testați la COVID-19. Primarul Ion Ceban anunță că rezultatelele analizelor de laborator vor fi cunoscute astăzi.

CHIȘINĂU, 15 apr. – Sputnik. Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost din Capitală a intrat în carantină luni, după ce o femeie care se afla acolo în izolare s-a simțit rău, iar rezultatele analizelor de laborator au confirmat prezența coronavirusului. 

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a primăriei, Tatiana Bucearschi, a anunțat că femeia infectată cu COVID-19 nu a intrat în contact cu alte persoane, iar instituția urma să fie dezinfectată. Totuși, 62 de persoane care se aflau la Centrul respectiv au fost testate la COVI-19. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că rezultatele vor fi prezentate pe parcursul acestei zile. 

"Personalul este echipat cu toate cele necesare, iar persoanele la fel dispun de toate condițiile", a menționat edilul-șef.

În același timp, primarul Ion Ceban a anunțat că a vorbit cu medicii din Capitală care l-au informat că sunt asigurați cu toate cele necesare - echipamente, consumabile și medicamente, iar pacienții conștientizează și sunt disciplinați urmând toate recomandările specialiștilor.

"Grija noastră față de medici rămâne a fi una prioritară. Astăzi ei dispun în caz de necesitate de transport gratuit, cazare și alimentarea personalului medical, plus am dispus ca toate cadrele medicale din cadrul instituțiile medico-sanitare să fie testate, iar acest proces deja a început", a mai spus Ion Ceban.

În prezent, în țară sunt 1 934 de cazuri de COVID-19. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 183 - stare gravă, 547 - stare de gravitate medie, iar restul au stare satisfăcătoare. La fel, sunt internați 77 copii infectați cu coronavirus, iar starea lor de sănătate este de gravitate medie și satisfăcătoare. Până acum, 171 s-au vindecat, iar 43 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Care sunt cele mai eficiente teste în depistarea coronavirusului – Iată ce spune Dodon
Un agent economic din Chișinău a donat 500 de teste rapide pentru COVID-19
Tagurile:
analize, rezultate, COVID-19


Știrile Zilei