12:32 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
75 de ani de la Marea Victorie (59)
68 0 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat data pentru care au fost amânate evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei se transferă pentru 24 august.

”Reieșind din situația de criză în care ne aflăm și restricțiile impuse de autorități privind manifestările în masă, participanții la ședință au fost unanimi în opinia că evenimentele în masă, precum Marșul Victoriei - ”Regimentul nemuritor” și concertul festiv dedicat Zilei Victoriei, să fie transferate pentru data de 24 august – Ziua eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a precizat că în cadrul ședinței s-a decis ca mai multe acțiuni stabilite anterior să fie realizate. Este vorba despre restaurarea și amenajarea complexelor memoriale, salubrizarea cimitirelor militare, vizitarea și felicitarea veteranilor la domiciliu, depunerea pe 9 Mai a coroanelor de flori de către conducerea de vârf a țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (59)

Tematic

Rossotrudnicestvo a lansat un flashmob cu prilejul Zilei Victoriei
Tagurile:
Dodon, Ziua Victoriei


Știrile Zilei