20:31 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
89 0 0

Președintele Igor Dodon apare într-un spot video împreună cu familia sa, în care îi felicită pe cetățeni cu ocazia sărbătorilor pascale.

CHIȘINĂU, 18 apr. – Sputnik. Șeful statului Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că pentru poporul nostru credința creștină stă la temelia vieții și a tradițiilor, iar familia prezidențială respectă cu mult drag cele mai importante sărbători și obiceiuri religioase. Președintele a menționat că în condițiile restricuțiilor impuse pentru prevenirea COVID-19, în acest an, pandemia împiedică oamenii să meargă la biserică și să se întâlnească cu rudele pentru a ciocni ouă și a slăvi învierea lui Iisus Hristos.

"Într-o perioadă atât de dificilă, trebuie să dăm cu toții dovadă de smerenie și să rămânem acasă, manifestându-ne în acest fel dragostea pentru semenii noștri, dragostea pentru credința creștină", a menționt Igor Dodon. 

Anterior, șeful statului a spus că în noaptea Învierii va sta acasă împreună cu familia și va asculta slujba care va fi transmisă la postul național de televiziune. Președintele a menționat că este prima dată în ultiii 20 de ani când de Paște nu merge la biserică. Igor Dodon le-a recomandat și cetățenilor să facă același lucru pentru a nu pune în pericol oamenii din preajmă, dar și apropiații. Liturghia din noaptea de Paște se va desfășura în fiecare biserică din țară fără participarea enoriașilor. Igor Dodon a spus că mizează pe responsabilitatea cetățenilor, întrucât este imposibil ca fiecare familie să fie monitorizată de autorități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Unde va fi președintele Igor Dodon în noaptea Învierii și cum va sfinți pasca
Poliția de Frontieră: Iată câți moldoveni se întorc acasă de Paște
Tagurile:
Paște, președinte


Știrile Zilei